Logo Collectivity Image

Declareren

De meest voorkomende zorgkosten worden door uw zorgverlener rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekering. Heeft u wel een nota van de zorgverlener ontvangen? Dan kunt u deze online, via de Aevitae Zorg app of per post indienen. Wanneer u online of via de Aevitae Zorg app uw nota declareert, dan dient u altijd vooraf uw nota aan de zorgverlener te voldoen. Wij betalen deze nota aan uzelf uit.

Drie manieren om te declareren:


Online
Log in op Mijn Aevitae waar u in 3 stappen uw ingescande nota kunt indienen.

Aevitae Zorg app
Log in op Mijn Aevitae via de Aevitae Zorg app en ga naar de optie nota indienen. U kunt gemakkelijk uw nota in 2 stappen indienen. U hoeft alleen een foto te maken van uw nota. Is er sprake van een ongeval en/of van buitenlandkosten? Dan kunt u deze nota alleen online of via de post indienen.

Per post
Vul het declaratieformulier (per verzekerde één formulier) in en stuur uw originele nota naar:
Aevitae B.V.
Postbus 2705
6401 DE HEERLEN

Zodra u per post of digitaal een nota declareert, is deze niet direct zichtbaar in Mijn Aevitae. Na verwerking wordt deze zichtbaar in Mijn Aevitae. Dit proces duurt gemiddeld 10 werkdagen.

Wij streven ernaar om uw nota binnen 10 werkdagen af te handelen. De afhandeling van buitenlandse nota’s kent een langere verwerkingstijd.

Buitenlandse nota’s
Declaraties van buitenlandse zorgverleners worden vanuit de basisverzekering vergoed tot ten hoogste het Nederlandse tarief. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering, kunnen de spoedeisende kosten die bij vertrek naar het buitenland niet voorzien waren, volledig vergoed worden. Het is goed om uw reisverzekering af te stemmen op uw zorgverzekering. Wij adviseren u graag.

Buitenlandse nota's moeten vertaald zijn of in één van de talen zijn die in de polisvoorwaarden staan vermeld. Beantwoord onderstaande twee vragen met 'ja' en vul alle velden volledig in:

  • Heeft u kosten gemaakt in het buitenland? (Alle landen buiten Nederland, dus ook binnen Europa)
  • Is er sprake van een ongeval?

Wanneer u zowel Nederlandse als buitenlandse nota’s gelijktijdig indient, ontvangt u twee aparte uitkeringsspecificaties.